Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 6300 IP

SzukamMame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: Nazbieram to 6300 IP

Zależy mi na: Dużym dmg, mobilnością i nie wiem hmm... po prostu ma być dobry i żeby nie był łatwo zabijany.

Preferuję: Yorick, Fizz

Wiem, że yorick na solo topa a fizz mid czy coś innego wiem ale mi to obojętnie bo na tych liniach umiem grać :D :D :D

Sadzić, Palić, Zalegalizować !!

Opublikowano

Fizz -mid yorick- top

fizz jest dość dobry ma skok co ułatwia mu podbicie do gracz jak i ucieczkę . czar typu "ignite" ult dość dobry choć na początku nie jest zawsze łatwo trafić ale z czasem nie jest już to trudne .

yorick ma ghule a one dają mu speeda slowują i leczą dotego zadają (z tego co pamiętam) 35% twojego dmg i mają 35% twojego hp . ult przydatny w tf gdyż wtedy wychodzisz 6v5 . jeden z lepszych solo topów .

jeśli zastanawiasz się nad nimi to wybierz tego który bardziej ci pasuje pod wzgłedem linii . jeśli chcesz grać na midzie - fizz jeśli na topie - yorick

(nie jestem geniuszem LoLa więc jeśli napisałem coś źle to proszę mnie poprawić a nie hejtować . z góry dzięki ) ! :).

//nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Też bym polecał Fizz'a. Można nim iść i mid'a i jungle :) Na mid'zie kontra na większość AP Carry, mało kto go kontruje. Od 6 lvl jeśli trafisz rybką to prawie pewny kill. Dobre E, którym można uniknąć jakiegoś spell'a, choć trzeba wejść w prawę, bo tylko na 0,5 sek wisimy w powietrzu :) Polecam, a Yorick mi jakoś nie wpadł nigdy do gustu.

wobqx.jpg
Opublikowano

Jarvan IV

+system ucieczki (można wziąć np exhaust i ignite, a uciekasz e + q z większym zasięgiem od flasha)

+ulti odcina drogę ucieczki (można tylko flash albo się bić)

+slow i tarcza na W

+można bardzo pomóc w wygranej

+jungler/solo top

a jak z tych dwóch, to fizz, jest zajebisty na midzie, jego ulti też dużo robi w teamfightach(slow, potem wybicie)

Opublikowano

Yorick? Mało osób nim gra, ale tak się składa że ja go mainuje.

Pogromca solo topa. Kontruje tam wszystko co się rusza. Nieziemski sustain, łatwy harass, dobry w 1vs1. Z tego co mi wiadomo jedynie cho gath i renekton nawiązują z nim równą walke (ale nie wygrywają). Łatwo sie wyfarmić. Jedyny - to brak escape, ale od czego mamy dobre użycie flasha. Z łezką spamuje ghoulami, praktycznie nie da się do niego podejść (chociaż noobki dashują do yoricka, straty są wyrównane, ale i tak Yorick wszystko wyleczy z E w 2/3 ataki, a przeciwnik już nie.) Jego następnym + jest uniwersalność, czyli możemy iść wszędzie. Na midzie yorick wspaniale outfarmi i dzięki temu enemy midder jest w plecy, więc mamy łatwiejszą gre. Można iść na jungle, chociaż po ostatnim nerfie E na minionach jest to nie opłacalne, ale nadal viable, jak trzeba. AD carry? czemu nie. Harass na bocie i taka vayne długo nie pociągnie. Support? Mamy slowa, mocny harass, ulti i jest 3 vs 2.

Ogólnie rzecz biorąc Yorick to pogromca solo topa ale jak trzeba iść na mida/bota, to też podołamy. Polecam Ci go.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...